Profgroep Expert meeting bij DSM in Delft

Op 9 april jl. kwamen ruim 40 leden van de Profgroep Sensorisch Onderzoek van het MOA bij elkaar voor de eerste expert meeting van 2019 bij DSM in Delft. Vanuit Essensor waren onder meer Loes van Tiel (voorzitter Profgroep) en Claudy Borghuis (secretaris Profgroep) aanwezig.

Bij DSM is innovatie in biotechnologie altijd het sleutelwoord geweest. Vandaag de dag is DSM in Delft een centrum voor onderzoek en biotechnologische productie van voedingsingrediënten, grondstoffen, antibiotica en enzymen.

De bijeenkomst startte met een introductie over DSM door Marieke Niemeijer en over de wijze waarop sensorisch onderzoek binnen DSM wordt toegepast.

Advocaat Kees van Dijk (externe spreker) hield een lezing over de auteursrechtelijke bescherming van smaak. Dit werd uitgelegd aan de hand van een casus met betrekking tot het product Heksenkaas. Brenda Ammerlaan van DSM vertelde tot slot hoe flavour analyse bij DSM in zijn werk gaat. De middag werd afgesloten met een gezellige netwerkborrel samen met alle deelnemers.

Het bestuur van de Profgroep Sensorisch onderzoek kijkt terug op een interessante en goed bezochte expert meeting. De volgende bijeenkomst staat  gepland op donderdag 23 mei van 15.00 tot 17.30; Een excursie naar Heinz in Nijmegen. Aanmelden is alleen nog mogelijk voor de wachtlijst via c.borghuis@essensor.nl.

#MOA #sensoriek #profgroep #expertmeeting #sensorischonderzoek

Nb. De Profgroep Sensorisch Onderzoek is het discussieplatform van het MOA voor en over sensorisch/consumenten onderzoek en stelt zich ten doel om kwaliteit te waarborgen en kennisuitwisseling en goed onderwijs binnen deze discipline te stimuleren: https://www.moaweb.nl/profgroepen.html.