Word proever

Draag bij aan een betere wereld en bepaal binnenkort ook de smaak van je favoriete producten in de supermarkt.

Per deelname aan een smaakonderzoek op één van onze testlocaties in Nederland (Wageningen, Utrecht en Vlaardingen) krijg je altijd een cadeaukaart ter waarde van minimaal € 10 (testduur 30/45 minuten).

Inschrijven als proever

Essensor is een sensorisch marktonderzoeksbureau met vestigingen in Wageningen, Utrecht en Vlaardingen. Al meer dan 25 jaar voeren wij dagelijks marktonderzoek uit met groepen consumenten (onze proevers), die daarbij gebruik maken van hun zintuigen (ruiken, proeven, zien, horen en voelen).

Tijdens de testen op onze locaties vragen wij deze consumenten om producten te proeven en/of te beoordelen. Daarnaast komt het voor dat zij de producten thuis beoordelen.

Je kunt zo je mening geven over (nieuwe) voedingsmiddelen of non-food producten. En het is een leuke manier om een klein bedrag bij te verdienen.

De standaardvergoeding voor een test van 60 minuten op één van onze locaties bedraagt € 15.  Bij sommige testen ligt de vergoeding hoger bv. wanneer wij proevers zoeken met een zeer bijzonder profiel. Na deelname aan een onderzoek sturen wij je per mail een digitale ESSENSOR Keuzekaart met daarop het tegoed waar je recht op hebt.  Na ontvangst van de ESSENSOR Keuzekaart kun jij deze direct online omzetten in een kaart naar keuze bv. Gall & Gall, Etos, Hema, Bol.com, de Bijenkorf, Rituals en vele anderen.

Iedereen mag in principe meedoen, mits je niet ouder bent dan 70 jaar en bij voorkeur woont in Wageningen e/o, Utrecht e/o of Vlaardingen e/o. Ook minderjarige kinderen mogen zich inschrijven.

Ja, ieder gezinslid mag zich opgeven als respondent.

Via de knop ‘word proever’ bovenin het scherm krijg je toegang tot het inschrijfformulier.

  • Je vult je persoonlijke gegevens in via de inschrijfpagina op wordproever.nl
  • Na je inschrijving sturen wij je een e-mail met het verzoek om de inschrijving te bevestigen.
  • Nadat je je inschrijving hebt bevestigt ontvang je van ons een wachtwoord en een loginnaam. Deze gegevens heb je nodig om deel te kunnen nemen aan onze testen. Tevens krijg je toegang tot je persoonlijke pagina ‘MIJN ESSENSOR’ met daarop alle relevante informatie over de testen, je vergoedingen, je afspraken etc.. Hier kunt je ook zelf je contactgegevens en afspraken wijzigen. Na ontvangst van je inloggegevens is de inschrijving afgerond.

Zodra wij een onderzoek plannen waarvoor je eventueel in aanmerking komt, ontvang je een e-mail met een link naar een korte vragenlijst (screener). Op basis van de antwoorden bepalen wij of jij (of je kind) tot de doelgroep behoort van het specifieke onderzoek. Vaak zie je in de screener ook al de datum staan wanneer het onderzoek wordt uitgevoerd. Ben je niet beschikbaar op de aangegeven testdag, locatie, en/of tijden? Dan hoef je de screener niet in te vullen.

Indien je de screener hebt ingevuld en ons systeem heeft jou geselecteerd om mee te doen aan het onderzoek, ontvang je van ons een uitnodiging om je afspraak in te plannen. Klik op de link in de mail om een afspraak in te plannen voor de dag en/of tijdstip die jou het beste uitkomt. Let op: vol = vol! Indien de inschrijving gelukt is ontvang je een bevestiging van de afspraak per e-mail. Je mag meedoen aan ons smaakonderzoek!

Soms komt het voor dat je een uitnodiging hebt ontvangen maar lukt het niet om een afspraak in te plannen. Dit kan twee oorzaken hebben:

  • De tijdsloten voor de test zijn al volledig volgepland.
  • Er zijn al voldoende personen die in dezelfde doelgroep als jij vallen en net voor jou een afspraak hebben ingepland. (Bijvoorbeeld, mevrouw de Jong (44 jaar) wil zich inplannen nadat zij een uitnodiging per mail heeft ontvangen. Als we voor het onderzoek 25 vrouwen zoeken van 42 tot 65 jaar sturen we voor die doelgroep minstens 30 uitnodigingen, gezien niet altijd iedereen reageert. Op het moment dat mevrouw de Jong een afspraak wil inplannen kan het zijn dat er al 25 vrouwen uit dezelfde doelgroep ingepland staan. Er zijn dan nog wel tijdslots open, maar de doelgroep waar mevrouw de Jong ook toe behoort is op dat moment al voldoende vertegenwoordigd in de test.

Wanneer je deelneemt aan een smaaktest, vragen wij je naar een testlocatie te komen en uiterlijk 5 minuten voor aanvang aanwezig te zijn, zodat wij op tijd kunnen beginnen.

Bij aanvang wordt je in de wachtruimte verwelkomd door een testleider, die alle consumenten gezamenlijk naar de testruimte begeleidt. Vervolgens krijg je een nummer waarna je plaats neemt aan de tafel met dit nummer. Op deze tafel staat een computer. Zodra iedereen zit, krijg je een klassikale uitleg en instructie van de testleider. Zij logt gezamenlijk met jou en de andere deelnemers in om toegang te krijgen tot de digitale vragenlijst. Daarna krijg je (over het algemeen) één-voor-één en na elkaar producten aangeboden om te proeven. Je beoordeelt de producten volgens de instructie die op het beeldscherm staat en vult je oordeel in de digitale vragenlijst in. In de regel duurt een test tussen de 30 en 90 minuten.

Alle producten die tijdens een smaaktest aangeboden worden, voldoen aan de Nederlandse warenwettelijke vereisten en zijn volstrekt veilig om te eten. Heb je een allergie of volg je een bepaald dieet (bv. door je geloofsovertuiging), dan ben je als consument zelf verantwoordelijk om te achterhalen of je alle bij de testen aangeboden producten mag eten.

Wijzigingen of annuleringen kun je tot 1 dag voor de smaaktest doorgeven via je persoonlijke pagina ‘MIJN ESSENSOR’. Op de testdag zelf kun je wijzigingen of annuleringen doorgeven via de telefoon of per e-mail.

In theorie kun je zo vaak deelnemen als je wilt, echter de frequentie is afhankelijk van onder meer of je past in de gevraagde doelgroep en hoe druk het is bij onze klanten.

Je valt dan niet vaak in de doelgroep die wij zoeken. Dat kan o.a. te maken hebben met je leeftijd, je geslacht, en of je bepaalde producten en/of merken met een bepaalde frequentie gebruikt.

Wetenschappers/onderzoekers zetten (opinie)onderzoek in om inzicht te krijgen in de beleving van de Nederlandse bevolking rondom bepaalde thema’s. Op basis van die onderzoeksresultaten worden vaak belangrijke beslissingen genomen. Het kan dus zijn dat je op de radio, televisie of in de krant resultaten aantreft van een onderzoek waaraan je zelf hebt meegewerkt. Zo zie je dat je mening echt invloed kan hebben! Echter, van de resultaten van sommige onderzoeken zal je waarschijnlijk niets terugvinden. Het is bijvoorbeeld goed mogelijk dat er onderzoek wordt gedaan naar de voorkeur voor een bepaald (nieuw) product dat uiteindelijk niet wordt geproduceerd.

Bij inschrijving geef je algemene persoons- en contactgegevens op, zodat wij je kunnen benaderen.

Je kunt erop vertrouwen dat je algemene persoons- en contactgegevens apart worden bewaard van onderzoeksgegevens. Onze opdrachtgevers ontvangen alleen onderzoeksgegevens, nooit persoonlijke gegevens.

Ook kun je erop vertrouwen dat je alleen benaderd wordt voor onderzoek, nooit voor verkoop.

Wij houden ons aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming, oftewel AVG, en relevante ISO normen en gaan dan ook uiterst zorgvuldig met je gegevens om. Wil je meer weten over de privacy van je gegevens? Ga dan naar de pagina Privacy Statement.

Bij deelname van een kind jonger dan 12 jaar vragen wij ouders/verzorgers om toestemming te verlenen voor deelname van hun kind voor iedere smaaktest afzonderlijk. Hiertoe vragen wij de ouder/verzorger hun kind naar de smaaktest te begeleiden en op onze testlocatie een toestemmingsverklaring te ondertekenen. Dit wordt voorafgaand in de uitnodiging voor de smaaktest en de bevestiging vermeld. Wij vragen deze toestemming, in verband met onze ISO certificering. In Nederland geldt de leeftijdsgrens van 12 jaar waarop iemand zonder toestemming van ouders/verzorgers uitgenodigd mag worden voor onderzoek. Deze leeftijdsgrens wordt tevens gehanteerd door de MOA Gedragscode Onderzoek en Statistiek en is goedgekeurd door het College Bescherming Persoonsgegevens.

Wanneer je op je persoonlijke pagina ‘MIJN ESSENSOR’ klikt ,verschijnt er een inlogscherm. Onderaan staat in kleine letters Wachtwoord vergeten? Wanneer je hierop klikt, wordt er gevraagd je gebruikersnaam (loginnaam) of (het bij ons bekende) e-mailadres in te vullen. Daarna ontvang je een e-mail met daarin je loginnaam en een automatisch gegenereerd wachtwoord.

Je kunt op je persoonlijke pagina ‘MIJN ESSENSOR’ je gegevens inzien en wijzigen.

Je kunt op je persoonlijke pagina MIJN ESSENSOR zien wanneer je een afspraak hebt.

Essensor betaalt je deelnamevergoeding via een bankoverschrijving uit. Je gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt.

Essensor is net als alle andere bedrijven verplicht om alle uitgaven (ook onkostenvergoedingen) bij de Belastingdienst te kunnen verantwoorden.

Het enige gebruiksdoel van je BSN is dan ook om het voor Essensor mogelijk te maken om aan onze wettelijke verplichting te voldoen. Je BSN wordt vertrouwelijk behandeld en voor geen andere doeleinden gebruikt.

Wanneer je aan een onderzoek hebt mee gedaan, ontvang je binnen 2 weken na afloop van de test een e-mail met daarin je ESSENSOR keuzekaart.

Je geeft eerlijk antwoord op de vragen over jezelf en je gewoontes.

Je komt op tijd bij het onderzoek (uiterlijk 5 minuten van tevoren).

Je zegt op tijd af (uiterlijk 24 uur van te voren) als je onverhoopt niet aanwezig kunt zijn.

Je gaat ten minste 1 uur voor het onderzoek niet roken, geen koffie drinken en/of kauwgom nemen. Dit beïnvloedt namelijk je vermogen om goed te proeven. Ook vragen wij je geen parfum en/of aftershave te dragen. Zo voorkom je dat het reukvermogen van jezelf of je medeproevers wordt beïnvloed.

Reis- en/of parkeervergoeding is opgenomen in de vergoeding voor deelname aan het onderzoek en wordt niet apart vergoed.

Consumenten zijn niet in dienst bij Essensor. De vergoedingen die wij aan je overmaken zijn daarom voor ons uitgaven aan derden. Jij als consument kunt de vergoedingen als inkomsten door overige werkzaamheden bij de aangifte opgeven.

Klik hier voor meer informatie

Via ‘MIJN ESSENSOR’ of via de link die onder iedere mail staat die je van ons ontvangt.

Hiervoor kun je contact met ons opnemen via consumenten@essensor.nl. Vermeld in je e-mail je loginnaam, zodat wij je zo snel mogelijk kunnen helpen.