arrow_back Back to overview

ESSENSOR neemt Centrum voor Smaakonderzoek over

Sensorisch Marktonderzoeksbureau ESSENSOR verstevigt haar positie als marktleider en autoriteit in Nederland na de overname van het Centrum voor Smaakonderzoek (CSO)

Begin april 2022 heeft ESSENSOR het Centrum voor Smaakonderzoek (CSO) overgenomen. Beide bedrijven zijn gevestigd in FoodValley Wageningen.

Deze overname markeert een bijzonder moment in de geschiedenis van het sensorisch marktonderzoek in Nederland. Nadat OP&P Product Research uit Utrecht reeds in 2018 onderdeel was geworden van ESSENSOR was het dit jaar de beurt aan CSO.

Wijlen Pieter Punter van OP&P Product Research, Bob Cramwinckel van CSO en Wim Vaessen, oprichter van ESSENSOR, hebben allen de afgelopen decennia op hun geheel eigen wijze een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van dit bijzondere en belangrijke onderzoeksgebied. “De kwaliteiten van deze ‘smaakmakers’ vinden nu definitief hun plek in ons bedrijf en daar ben ik erg trots op”, aldus Jan Willem Steunenberg, samen met Wim Vaessen eigenaar van ESSENSOR.

CSO oprichter Bob Cramwinckel verkocht ruim 5 jaar geleden het bedrijf aan zijn zoon Wessel en deze loodste het recent in veilige ESSENSOR haven. “Het voelde voor mij als een vertrouwde keuze om onze bedrijfsactiviteiten bij ESSENSOR onder te brengen” aldus Wessel Cramwinckel, die zijn loopbaan elders zal voortzetten.

Wim Vaessen: “CSO was een markant bedrijf met een geheel eigen stijl en Ik ben blij dat wij het eens zijn geworden met Wessel inzake de overname. Dit geeft bovendien extra energie en mogelijkheden om ESSENSOR verder uit te bouwen”.


Related posts