Our history

Onze visie: ‘to a world with better products and a healthy and sustainable business’

Als bedrijf voelen wij ook de verantwoordelijkheid om (soms ongevraagd) mee te denken met het ontwikkelen van producten die niet alleen gezonder zijn voor uw consumenten, maar ook duurzamer te ontwikkelen.

OUR BRANDPROMISES. HIER STAAN WIJ VOOR EN DAAR KUNT U ALTIJD VAN OP AAN. DE BRANDPROMISES WEERSPIEGELEN WIE WIJ ZIJN, HOE WIJ ONS WERK DOEN EN WAT ONS IN BEWEGING HOUDT.

You are welcome

Essensor is een gastvrij bedrijf en hospitality zit in ons DNA. Dat geldt niet alleen voor onze klanten, maar ook voor onze consumenten, medewerkers, studenten, leveranciers en business partners. We gaan respectvol om met onze relaties en zijn bereid om te ‘stretchen’ zodra de situatie daarom vraagt.

Get to know our team of specialists

Consumer insights first

Al onze inzet en inspanningen zijn er op gericht om relevante consumer insights op te leveren. Deze stellen u dan in staat om afgewogen beslissingen te nemen in uw bedrijfsprocessen, zoals productontwikkeling, productmanagement en marketing.

Nieuwsgierig naar onze solutions?

We share our knowledge

Essensor verbetert en versnelt al 25 jaar het productontwikkelingsproces van klanten door een slim aanbod van onderzoeksmethoden. Deze ervaring stellen wij graag tot uw beschikking.

Read our blogposts

Grip on quality

Onze procedures (ISO, kwaliteitshandboeken, opleidingsmodules) garanderen een vlekkeloze uitvoering van al het onderzoek. Tijdens het onderzoek bent u altijd van harte welkom, zodat u dit zelf kunt ervaren en aanschouwen.

Waarom Essensor?

Sinds 1987 zijn wij met ons bedrijf actief binnen het sensorisch markt onderzoeksdomein in Nederland. Wij hebben talloze bedrijven ondersteund en mee aan de basis gestaan van effectieve- en succesvolle productontwikkeling. Overtuig u zelf en lees waarom u zou moeten kiezen voor ons bedrijf of bel voor een oriënterend gesprek via +31 318 452222. Wij helpen u graag verder.

Autoriteit en marktleider binnen het sensorisch marktonderzoeksdomein in Nederland

De titel autoriteit en marktleider moet je verdienen en constant waar maken. Al ruim 30 jaar verbeteren en versnellen wij het product ontwikkelingsproces van onze klanten door een slim aanbod van onderzoeksmethoden. Hoe sneller u met het juiste product naar de markt gaat, des te succesvoller u wordt. Dat is uw doel.

Single-client onderzoek en specifieke doelgroepen

Laat u niet gek maken en verleiden tot sensorisch multi-client onderzoek met consumenten die uw producten nooit eerder hebben gekocht of geconsumeerd. Het spreekwoord ‘if you pay peanuts, you get monkeys’ is hier van toepassing…

Kwaliteit heeft een prijs, maar levert ook tastbaar resultaat op. Essensor werkt altijd exclusief voor haar klanten, maakt uitsluitend gebruik van specifieke gebruikersgroepen en is zeer secuur in de uitvoering. Daar kunt u op rekenen.

Essensor’s eigen consumenten database > 10.000 consumenten

De kwaliteitsnorm voor onderzoek is betrouwbaarheid. En een belangrijke maatstaf  voor de betrouwbaarheid van onderzoeksresultaten is het aantal respondenten. Essensor beschikt over een eigen consumenten database van meer dan 10.000 respondenten. Daarmee zijn we in staat op het juiste moment de vereiste aantallen en specifieke gebruikersgroepen te mobiliseren voor betrouwbaar onderzoek. Daar hoeft u zich geen zorgen over te maken.

Research centers in de Randstad (Utrecht) en Foodvalley (Ede)

Essensor beschikt over twee research centers: in de Randstad (Utrecht) en in Food Valley (Ede). En op verzoek kunnen wij ook op andere locaties testen  in Nederland.

Daarnaast kunt u via ons internationale netwerk onderzoek in meerdere landen in Europa laten uitvoeren. In dat geval volstaat een duidelijke briefing aan ons en wij zorgen dan als ‘hoofdaannemer’ dat het onderzoek zorgvuldig wordt uitgevoerd. Daar wint u tijd mee.


Clients