arrow_back Back to overview

Geur- en eetgedrag & reukverlies bij corona

Op 9 juli jl. organiseerde het MKB Café van Food & Cognition (samenwerking o.m. Radboud University, UT Twente en WUR) een webinar

Dit inspirerende webinar had als thema geur- en eetgedrag & reukverlies bij corona. Wim Vaessen, Research Director & Business Owner van Essensor, was samen met Sanne Boesveldt (Universitair Hoofddocent Sensory science and Eating Behavior bij Wageningen University & Research) één van de sprekers. Het MKB Café van de Universiteit Twente is een aantrekkelijk platform voor partijen die actief zijn op het gebied van voeding en cognitie.

Het MKB Café ging deze keer over het belang van geur bij eetgedrag. Sensorische eigenschappen van producten bepalen namelijk of we iets wel of niet lekker vinden en het product (opnieuw) zullen kopen of niet. Maar ook andere aspecten wegen mee in het beslissingsproces van de consument. Wanneer er bv. minder suiker, zout en vet in een product aanwezig is, nemen we dit ook mee in onze overweging en zoeken we naar de balans tussen lekker en gezond (immediate-term reward en long-term reward). Daarnaast werd er ook besproken wat het coronavirus voor impact heeft op ons reukvermogen. Veel mensen met COVID-19 hebben wereldwijd te maken gehad met reukverlies, maar wat betekent dit voor het eetgedrag?

Kortom: er komen hele interessante onderwerpen voorbij in dit webinar. Wanneer je dit webinar terug wilt kijken, klik dan hier.


Related posts