thumbnail

Een sterke positie in Europa én het Hoger onderwijs in Nederland

De wereld van voeding in Nederland en West-Europa transformeert door trends in gezondheid, duurzaamheid en technologie. 

Consumenten kiezen steeds vaker voor gezonde, plantaardige en duurzame producten, aangedreven door bewustzijn van milieu en welzijn. De roep om minder suiker, zout en dierlijke producten zorgt daarnaast voor innovatie in de voedingsindustrie. Tegelijkertijd versnelt technologie deze verandering: nieuwe productiemethoden, zoals kweekvlees en alternatieve eiwitten, en apps voor voedingsinformatie zijn populair. Daarnaast zorgen wet- en regelgeving, zoals beperkingen op plastic en CO₂-uitstoot, voor een verschuiving in hoe voedsel geproduceerd, verpakt en gedistribueerd wordt. Al deze factoren stimuleren snelle transformatie.

Samen met onze (internationale) partners in Nederland en Europa helpen wij bedrijven met deze transformatie met als doel het behoud van hun concurrentie positie.

Impact binnen Europa

Essensor beschikt over drie research centers: in de Randstad (Utrecht), Foodvalley (Wageningen) en in de Rotterdamse regio (Vlaardingen). Op verzoek kunnen wij vanzelfsprekend ook op andere locaties in Nederland testen. Daarnaast kan je, via ons uitgebreide internationale netwerk, onderzoek in alle landen in Europa laten uitvoeren. In dat geval volstaat een duidelijke briefing aan ons. Wij zorgen dan als ‘hoofdaannemer’ dat het onderzoek efficiënt wordt uitgevoerd volgens de Sensory Best Practices. Overzichtelijk, professioneel en jij wint er tijd mee!

Samenwerking met onderwijsinstellingen

Essensor werkt al jarenlang samen met diverse onderwijsinstellingen, zoals Wageningen University & Research, Food Innovation Academy, Hogeschool InHolland, de HAN, HAS, Aeres en Lentiz, op het gebied van sensorisch onderzoek. We verzorgen regelmatig gastcolleges, ontvangen studenten voor excursies op onze locaties, en bieden het hele jaar door stageplaatsen aan. Daarnaast maken studenten bij Essensor kennis met de praktijk van sensorisch onderzoek: velen van hen vinden een namelijk bijbaan als testassistent en doen zo waardevolle werkervaring op in het verlengde van hun studie.

Wetenschappelijke congressen

Essensor is actief aanwezig op wetenschappelijke congressen in binnen- en buitenland. Enerzijds vanuit de ambitie om actief betrokken te zijn bij alle ontwikkelingen binnen het sensorisch vakgebied. Anderzijds zijn wij continue op zoek naar het versterken van onze internationale netwerken én gerichte samenwerkingen.