Onze core business

Wij willen maar één ding; klanten helpen met het optimaliseren van hun producten. En als dat (snel) lukt dan verbeteren de salesprestaties van de producten van onze klanten en hun marges. Hoe wij dat doen? Via het zeer zorgvuldig testen van uw producten, analyse van de testresultaten en een helder advies.

Marktleider

Na de overname van OP&P uit Utrecht in 2018 claimt Essensor het marktleiderschap in Nederland binnen het sensorisch marktonderzoeksdomein. Met > 50 jaar ervaring vormt Essensor samen met OP&P de autoriteit in Nederland. In haar gespecialiseerde onderzoekscentra in de Randstad (Utrecht) en buiten de Randstad (Ede) worden dagelijks de producten getest door groepen unieke consumenten uit haar database van > 10.000 deelnemende respondenten.

In het hart van Food Valley

Niet voor niets heeft Essensor zich in 2010 gevestigd in dit deel van Nederland. Een inspirerende en kennisintensieve omgeving, waar vele innovatieve food bedrijven van Nederland zich de afgelopen jaren hebben gevestigd en Essensor zich meer dan thuis voelt. Met de acquisitie van OP&P kunnen wij bovendien extra capaciteit en flexibiliteit bieden aan onze klanten in de randstad.

Onze professionals in Ede en Utrecht

Onze teams in Ede en Utrecht staan onder leiding van oprichter/eigenaar Wim Vaessen (research) en mede-eigenaar Jan Willem Steunenberg (commercie). Onze betrokken en goed opgeleide professionals helpen u graag verder!

Gespecialiseerde Testfaciliteiten in Ede

Onze faciliteiten in Ede zijn ontworpen voor een vakkundige & efficiënte uitvoering van onze panel- en consumentenonderzoeken.

Team Essensor Ede

Team OP&P Utrecht

Onze professionals

Wim Vaessen, PhD

Rijksuniversiteit Groningen: Social Sciences

Algemeen directeur

Bij Essensor zorgen we voor resultaten, omdat we ons voor elk project inzetten met ervaring en met kennis; meedenkend, enthousiast, met focus en daarmee effectief. Ik beschouw dat als mijn verantwoordelijkheid; al zo lang als we bestaan.

Bel mij gerust voor het maken van een afspraak
op 06 54 34 10 29.

Jan Willem Steunenberg

Hogere Hotelschool Den Haag, NIMA C

Commercial Director

Essensor staat voor een deskundige, discrete, onafhankelijke, hoogwaardige en complete sensorische dienstverlening. De combinatie met onze flexibele, proactieve en servicegerichte professionals en een operationeel excellent ingericht bedrijfsproces staat garant voor een hoge klanttevredenheid. Ik gun vanzelfsprekend meer klanten in Nederland deze Essensor aanpak!
Bel mij gerust voor het maken van een afspraak
op 06 51 55 78 84.

Daphne van Hoeken, PhD

Universiteit van Groningen: Psychologie

Salaris en financiële administratie

 

Ik ben analytisch ingesteld, precies, en goed met cijfers. Daarmee zorg ik voor tijdige en accurate financiële managementinformatie en de facturatie van Essensor.

 

Aimée Oliemans

Adviseur Essensor en OP&P

Claudy Borghuis, MSc

Wageningen UR: Nutrition & Health

Project Manager sensorisch consumentenonderzoek

Wat mij aanspreekt in de functie van project manager is het contact met de opdrachtgevers en de daarbij horende uitdaging om hun onderzoeksvragen naar tevredenheid te beantwoorden. Voor het behalen van dit doel maak ik graag gebruik van mijn gedreven persoonlijkheid en analytisch denkvermogen.

 

Erika Bloemert

Hanzehogeschool Groningen: Food & Business, NIMA Marketing-B

Project Manager sensorisch consumentenonderzoek

Als project manager maak ik graag gebruik van mijn organisatietalent, oog voor detail en gedreven persoonlijkheid om uw onderzoeksproject in goede banen te leiden en naar tevredenheid af te ronden.

 

 

Vera de Rover, MSc

Universiteit van Utrecht: Sociology en Social Research, NIMA sensorisch onderzoeker B

Project Manager sensorisch consumentenonderzoek

Mijn organisatietalent, nauwkeurigheid en doorzettingsvermogen inspireren mij om de gestelde doelen te halen. Het analyseren van data en de drive om er alles uit te halen wat er in zit, motiveert mij enorm.

 

Alard Verhoef, MSc

Wageningen UR/Kopenhagen University (Life): levensmiddelentechnologie. Sensory Science.

Project Manager sensorisch panelonderzoek

Toegankelijkheid, zorgvuldigheid en duidelijkheid staan bij mij voorop. Ik selecteer de juiste sensorische methodieken en presenteer complexe analyses op inzichtelijke wijze. Zodat u direct met de resultaten uit de voeten kunt.

Henrike Huis in ’t Veld

MBO, NIMA Sensory onderzoeker A

Testleider sensorisch panelonderzoek

In nauwe samenwerking met onze sensorische panels zorg ik voor het verzamelen van de onderzoeksdata voor uw project. Ik doe dit met productkennis, creativiteit en flexibiliteit.

Hanneke Dragt

NIMA Sensory onderzoeker A

Testleider sensorisch consumentenonderzoek

Vanuit mijn onderwijsachtergrond begeleid ik de consumentenonderzoeken met oog voor iedere deelnemer, voor- en achter de schermen. Zo gaat iedereen met een tevreden gevoel naar huis en daar hou ik van.

Kitty van Rooij

MBO, NIMA Sensorisch onderzoeker A

Testleider sensorisch consumentenonderzoek

Voor onze consumenten ben ik een bekend gezicht. Ik benader onze deelnemers op enthousiaste en persoonlijke wijze. Zo zorg ik ervoor dat iedereen met plezier én serieus deelneemt aan het consumentenonderzoek.

Ellen Scheffers

Schoevers Amsterdam

Office Manager

Ik ben een enthousiaste duizendpoot. Ik ben gastvrij, betrokken, nauwkeurig en flexibel. Met een lach ondersteun ik mijn collega’s bij de projecten. Mijn motto: ‘Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd!’.

SENSORISCHE PANELS