Onze core business

Wij willen maar één ding; klanten helpen met het optimaliseren van hun producten. En als dat (snel) lukt dan verbeteren de salesprestaties van de producten van onze klanten en hun marges. Hoe wij dat doen? Via het zeer zorgvuldig testen van uw producten, analyse van de testresultaten en een helder advies.

Marktleider

Na de overname van OP&P uit Utrecht in 2018 claimt Essensor het marktleiderschap in Nederland binnen het sensorisch marktonderzoeksdomein. Met > 50 jaar ervaring vormt Essensor samen met OP&P de autoriteit in Nederland. In haar gespecialiseerde onderzoekscentra in de Randstad (Utrecht) en buiten de Randstad (Ede) worden dagelijks de producten getest door groepen unieke consumenten uit haar database van > 10.000 deelnemende respondenten.

In het hart van Food Valley

Niet voor niets heeft Essensor zich in 2010 gevestigd in dit deel van Nederland. Een inspirerende en kennisintensieve omgeving, waar vele innovatieve food bedrijven van Nederland zich de afgelopen jaren hebben gevestigd en Essensor zich meer dan thuis voelt. Met de acquisitie van OP&P kunnen wij bovendien extra capaciteit en flexibiliteit bieden aan onze klanten in de randstad.

Onze professionals in Ede en Utrecht

Onze teams in Ede en Utrecht staan onder leiding van oprichter/eigenaar Wim Vaessen (research) en mede-eigenaar Jan Willem Steunenberg (commercie). Onze betrokken en goed opgeleide professionals helpen u graag verder!

Gespecialiseerde Testfaciliteiten in Ede

Onze faciliteiten in Ede zijn ontworpen voor een vakkundige & efficiënte uitvoering van onze panel- en consumentenonderzoeken.

Team Essensor Ede

Team OP&P Utrecht

Onze professionals

Wim Vaessen, PhD

Rijksuniversiteit Groningen: Social Sciences

Research Director / Business Owner

Bij Essensor zorgen we voor resultaten, omdat we ons voor elk project inzetten met ervaring en met kennis; meedenkend, enthousiast, met focus en daarmee effectief. Ik beschouw dat als mijn verantwoordelijkheid; al zo lang als we bestaan.

Bel mij gerust voor het maken van een afspraak
op 06 54 34 10 29.

Jan Willem Steunenberg

Hogere Hotelschool Den Haag, NIMA C

Client Director / Business Owner

Essensor staat voor een deskundige, discrete, onafhankelijke, hoogwaardige en complete sensorische dienstverlening. De combinatie met onze flexibele, proactieve en servicegerichte professionals en een operationeel excellent ingericht bedrijfsproces staat garant voor een hoge klanttevredenheid. Ik gun vanzelfsprekend meer klanten in Nederland deze Essensor aanpak!
Bel mij gerust voor het maken van een afspraak
op 06 51 55 78 84.

Aimée Oliemans

Adviseur Essensor en OP&P

Na 30 jaar samen met Pieter Punter OP&P Product Research op de kaart te hebben gezet ben ik nu binnen Essensor adviseur. Mijn uitdaging is om de kracht van beide bedrijven te optimaliseren.

Daphne van Hoeken, PhD

Universiteit van Groningen: Psychologie

Salaris en financiële administratie

 

Ik ben analytisch ingesteld, precies, en goed met cijfers. Daarmee zorg ik voor tijdige en accurate financiële managementinformatie en de facturatie van Essensor.

 

Claudy Borghuis, MSc

Wageningen UR: Nutrition & Health

Business Manager

Wat mij aanspreekt in de functie van project manager is het contact met de opdrachtgevers en de daarbij horende uitdaging om hun onderzoeksvragen naar tevredenheid te beantwoorden. Voor het behalen van dit doel maak ik graag gebruik van mijn gedreven persoonlijkheid en analytisch denkvermogen. Bel mij gerust op 06 53 47 15 16

 

Erika Bloemert

Hanzehogeschool Groningen: Food & Business, NIMA Marketing-B

Consumer & Sensory Insight Expert

Als project manager maak ik graag gebruik van mijn organisatietalent, oog voor detail en gedreven persoonlijkheid om uw onderzoeksproject in goede banen te leiden en naar tevredenheid af te ronden.

 

 

Vera de Rover, MSc

Universiteit van Utrecht: Sociology en Social Research, Sensory Onderzoeker B

Consumer & Sensory Insight Expert

Mijn organisatietalent, nauwkeurigheid en doorzettingsvermogen inspireren mij om de gestelde doelen te halen. Het analyseren van data en de drive om er alles uit te halen wat er in zit, motiveert mij enorm.

 

Alard Verhoef, MSc

Wageningen UR/Kopenhagen University (Life): levensmiddelentechnologie. Sensory Science.

Consumer & Sensory Insight Expert

Toegankelijkheid, zorgvuldigheid en duidelijkheid staan bij mij voorop. Ik selecteer de juiste sensorische methodieken en presenteer complexe analyses op inzichtelijke wijze. Zodat u direct met de resultaten uit de voeten kunt.

Henrike Huis in ’t Veld

MBO, Sensory Onderzoeker A

Testmanager

In nauwe samenwerking met onze sensorische panels zorg ik voor het verzamelen van de onderzoeksdata voor uw project. Ik doe dit met productkennis, creativiteit en flexibiliteit.

Kitty van Rooij

MBO, Sensory Onderzoeker A

Testmanager

Voor onze consumenten ben ik een bekend gezicht. Ik benader onze deelnemers op enthousiaste en persoonlijke wijze. Zo zorg ik ervoor dat iedereen met plezier én serieus deelneemt aan het consumentenonderzoek.

Ellen Scheffers

Schoevers Amsterdam

Office Manager

Ik ben een enthousiaste duizendpoot. Ik ben gastvrij, betrokken, nauwkeurig en flexibel. Met een lach ondersteun ik mijn collega’s bij de projecten. Mijn motto: ‘Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd!’.

Loes van Tiel

Wageningen UR / Kopenhagen University (Life): Levensmiddelentechnologie - Sensory Science

Business Manager

Een tevreden klant, dat is mijn uitgangspunt. Mijn klantgerichtheid,  enthousiasme, flexibiliteit en  nauwkeurigheid komen daarbij goed van pas. Als Business Manager kijk ik uiteraard goed naar nieuwe kansen en mogelijkheden in de markt.  Zowel op het gebied van nieuwe samenwerkingen, als op het gebied van nieuwe onderzoeksmethoden. Ik kom graag met u in contact. Bel me gerust op: 06 16 92 98 74

Mirjam van Mourik

Sensory Onderzoeker A en B

Consumer & Sensory Insight Expert

Als CSI-expert zijn efficiëntie en oplossingsgericht te werk gaan belangrijke aspecten voor mij. Ik streef er naar om elk onderzoek in alle facetten perfect af te ronden en de onderzoeksvraag zo goed mogelijk te beantwoorden.

Nicole Kegler

MBO Levensmiddelentechnologie, Sensory Onderzoeker A en B

Consumer & Sensory Insight Expert

Elke klant is anders en ook elke onderzoeksvraag is anders, hierdoor voel ik mij elke keer weer uitgedaagd om de onderzoeken met voldoening af te ronden. Ik hou van het organiseren en de afwisseling die deze functie met zich meebrengt. Geen dag is hetzelfde!

Martine Kruit

Officemanager

Ik ben direct, enthousiast, betrokken. Ik heb een functie waarin je contact hebt met diverse mensen. De afwisseling van de werkzaamheden maakt dat elke dag van de week anders verloopt. Van het vullen van de koffiemachine tot testleider op een onderzoek. Kortom nooit een saaie dag.

Hilda van Zalinge

Sensory Onderzoeker A

Testmanager

Zoals de naam het al zegt “het managen van een test”. Het werven van de juiste respondenten is hierin een belangrijk onderdeel. Juist omdat dit niet altijd eenvoudig is, blijft het uitdagend om de werving goed te laten verlopen. Dat vergt een nauwkeurige, volhoudende en positieve instelling.

Rianne Honders

Sensory Onderzoeker A

Testmanager

Als testmanager werk ik met veel plezier aan het begeleiden van consumentenonderzoeken. Zowel voor- als achter de schermen werk ik nauwkeurig en doelgericht.

SENSORISCHE PANELS