Sensorische expert panels

De voedingsmiddelenindustrie is volop in beweging. Een meer duurzame productie en de reductie van suiker, vet en/of zout en clean label zijn aan de orde van de dag. Vaak wordt gestreefd naar een sensorische gelijkheid tussen de bestaande variant en de aangepaste variant van een product. Essensor krijgt dan ook vaak de vraag: Is er een sensorisch verschil tussen deze producten? Onze panels beantwoorden deze verschilvraag op een uiterst efficiënte, precieze en betrouwbare wijze.

Deze panels stellen op objectieve wijze vast of er verschillen zijn tussen de producten. Soms volstaat een simpel ´ja, ze verschillen van elkaar´ of ´nee, ze verschillen niet van elkaar´. Soms is een uitgebreidere beschrijving van de verschillen op geur, kleur, textuur, smaak en/of nasmaak wenselijk. Vaak worden voor deze beschrijving meerdere varianten van eenzelfde (soort) product gebruikt. Met een benchmark bijvoorbeeld maakt Essensor de verschillen tussen uw product(en) en vergelijkbare, commerciële producten inzichtelijk. Ook kan het sensorisch panel bijvoorbeeld worden ingezet om te bepalen op welke wijze de door u ontwikkelde prototypes sensorisch van elkaar verschillen.